Ahad, 20 Februari 2011

PINDAH !!!

hm , memang sangat sedih hari ni ..

pagi-pagi aku bangun tidur aku dengar ada orang tengah meletus-letus kat luar .. ohh die .. hm , biarlah dah biasa dengar ..hm , tapi ada orang macam sokong je , sape tu ?? ouch ! dia rupanya .. okey , biar kan lah .. eh eh .. mereka tengah berkata-kata pasal aku ! aishh .. ape lah ..

hm , kenapa masa aku dah excited dah nak pindah , dah berangan-angan , dah berfikir-fikir , baru nak kata tak boleh ?? tahu tak aku pindah ni tak de kene mengene langsung dengan 'A' .. aku yang nak pindah faham tak .. aishh . nak sangat ke tengok aku duduk rumah lepak dengan kawan-kawan pie ? yea , walaupun mereka semua takkan buat apa-apa kat aku tapi tak segan ke nanti orang kata apa ? kenapa tak nak fikir positif ? kenapa mesti nak fikir negatif jugak ? hey , banyak lah perkara positif yang boleh aku dapat kalau aku pindah ..

hm , awal tahun dulu kau nak aku amik aliran sains kan ? okey now kalau aku pindah aku akan amek aliran sains ! tapi kenapa masih tak bagi ? haih .. aku tak faham betullah .. tolong lah .. aku serius gile tak nak duduk kat Tampin ni dah , ingat tak dari dulu lagi aku kata "Form 4 ni aku nak pindah" kau kata okey , nanti kita pindah.. tapi kau tak buat pun .. kau memang suka bagi orang harapan then , biarkan macam tu je .. dulu-dulu boleh lah buat aku macam tu , aku bodoh lagi .. bukan nak kata sekarang aku dah pandai lah .. cuma sekarang aku dah boleh berfikir dengan lebih baik .. aishh .. tak patut lah nak buat aku macam ni kan .. dari kecik lagi aku perasan yang kau macam pilih kasih je kat aku .. mungkin kau tak rasa tapi itulah yang aku rasa selama ni ..

hey , aku dah tak boleh fokus lah belajar kat dalam rumah ni .. memang lah kau kata kau takkan marah kalau aku failed exam .. yeah , itu kata kau .. tapi aku yakin bila aku dah failed nanti mesti kau akan ungkit semua .. akan kata aku macam ni lah macam tu lah .. serius aku kata ! tension woo !! ye ah , macam mana nak fokus kan ? dengan kau yang suka meletus-letus . marah-marah aku , tuduh-tuduh aku , kutuk-kutuk orang.. haar .. kawan kau datang rumah then kau dan kawan kau mengumpat hei , kau dengan kawan kau tu same je lah ! haar .. bila aku tak belajar tau pulak nak marah ~ tapi ... grr .. ntah lah . aku pun tak tahu camne nak describe perasaan aku macam mana sekarang ni ..

aku tahu , luahan aku kat entry ni sangat melampau .. aku meng'aib'kan kau .. tapi tolong lah sekali faham aku .. aku betul2 nak pindah , aku betul2 nak berubah .. please sokong aku .. please sangat .. walaupun aku rasa aku ni memang sangat kurang ajar buatr macam ni kan , tapi maaf lah , aku memang dah tak tahu nak cerita kat sape . mujur aku ade blog .. grr ..serius masa aku tulis entry ni memang aku menangis .. yeah , sedih !

aku harap blog ni tak jadi tempat aku luahkan perasaan .. tapi akhirnya aku tewas jugak .. terpaksa tulis kat sini sebab aku sangat memerlukan tempat untuk bererita :'(

Selasa, 15 Februari 2011

Syafakillah

Hari ni cuti sekolah sempena Maulidur Rasul .
Aku bangun pukul 9.30 pagi .. teruk kan ? hm, nak buat macam mana tak larat lah . demam .. (alasan)

bangun2 je aku terus pegi bersihkan diri , lepas tu aku pergi ke 'stall' nasi lemak mak aku untuk mengambil sikit makanan untuk aku makan sebagai sarapan. Lepas makan aku tengok abang aku online . Lepas tengok abang aku online aku tengok tv cerite "kasih seorang Rasul" waa. .seronok .

Lepas tu , aku tengok "konsert malam sinar Maulidur Rasul" best . aku suke Yasin :) .. dalam pukul 5 setengah Faez datang rumah aku ajak pergi ke Slamba Cafe lebih kurang macam CC la kat taman perumahan aku ni.. Walaupun aku dah ade komputer + berukband di rumah .. aku tetap nak pergi CC sebab ..maklumlah aku pakai berukband kn ... line nye pun macam beruk lah .. aku online my deviantart accaunt dan memuatnaik hasil karya ku . yeah ..

Tiba-tiba .. aku rasa tekak aku ni gatal sangat.. aku try batuk sekali dengan cover2 sikit . Alamak , masih gatal lagi lah .. Takkan nk batuk kat tempat macam ni kot .. macam tak senonoh je .. aduih .. mata aku dah berair tahan tekak aku ni.. aishh . aku rase diri aku terok sangat tadi . then aku log out sume jenis accaunt .. dn bgi duit pada Faez lalu aku terus pergi luar dan batuk dengan puasnye
tapi .. masih lagi ta selesa ,. Haar :( macam mana ni .. ubat dah nak habis tapi tak sehat jugak :( sedih nye .. Alhamdulillah

Ya Allah , sembuhkanlah aku dari segala penyakit . Sesungguhnya Kau lah Yang Maha Mengasihani :) Ameen ..

Isnin, 14 Februari 2011

Maulid Rasul

Mari kita kembali dan mengingati di kala nabi kita Muhammad S.A.W dilahirkan
iaitu pada12 RabiulAwal , 20 April di Tahun Gajah ..

Siti Aminah binti Wahab adalah bonda Nabi yang suci. Saat itu ialah malam isnin di bulan Rabiul awal pada 12 haribulan di tahun Gajah, dengan kehendak Allah yang telah mengatur segala peristiwa di alam ini lahirlah seorang bayi lelaki yang amat elok rupanya dan sehat badannya. Siti Syifa' selaku bidan terus menyambut bayi yang comel dan sihat itu lalu di bersihkan badan Nabi dengan membasuhnya dengan air. kemudian dibalutnya dengan kain putih yang bersih.

Pada saat nabi di lahirkan itu banyak terjadi perkara perkara yang tidak pernah di duga oleh akal manusia. Keajaiban itu terjadi di seluruh alam. dari depan mata Siti Syifa hinggalah ke tepi dunia dan kelapisan langit yang ke tujuh.


Peristiwa yang aneh dan pelik ini dapat di saksikan oleh ibu Abdul Rahman bin Auf. Nabi Muhammad ketika dilahirkan tidak menangis seperti anak-anak yang lain dan tidak pernah terjadi di dalam peradaban manusia. Tapi baginda cuma bersin dan inilah yang anehnya.Sama lah yang terjadi kepada bapa kita Nabi Adam as ketika Allah memasukkan roh ke dalam badannya.setelah hidup dan bernafas, tiba tiba beliau bersin.


Suasana di rumah Abdul mutalib ketika siti Aminah mahu melahirkan anak sulungnya itu hanya di terangi oleh cahaya pelita atau damar sahaja. Tetapi sebaik saja Nabi di lahirkan tiba tiba rumah menjadi terang benderang seperti di suluh oleh lampu elektrik yang dapat kita lihat pada zaman sekarang.Sehinga rumah itu keadaannya menjadi seperti siang hari.

Di luar rumah Abdulah itu pula, berhala berhala yang berdiri megah di sekeliling ka'abah semua tumbang seperti di tolak oleh satu tenaga yang kuat dari arah ka'abah peristiwa anih dan luar biasa berlaku di tempat yang jauh pulak ialah api di farsi yang menjadi pujaan rakyat farsi yang beragam Majusi yang sejak di nyalakan tidak pernah padam itu tiba tiba padam dan istana Maharaja Farsi, Kisra pula bergoncang.

Manakala di atas langit pula, para malaikat sibuk bercakap tentang kelahiran insan agong yang akan membawa obor menerangi seluruh umat manusia yang sedang bergelombang hidup dalam kesesatan.

p/s : di hari MulidurRasul hari ni ... marilah kita perbanyakkan Selawat ke atas junjungan besar nabi kita nabi Muhammad S.AW. :)

Khamis, 10 Februari 2011

Badluck . Alhamdulillah :)

Okey ..
Kisah bermula ketika aku balik dari sekolah ... Aku dan beberapa orang saingan aku pergi ke bustop dengan tujuan nak pergi basten naik bas yg lalu-lalang di area situ. Masa tu dah lebih kurang pukul 5 petang .. dalam jam 5.30 petang bas pun sampai .. aku naik dengan senang hati .. sampai je kat tempat duduk aku .. aku perasan ade segerombolan buku kat kerusi bustop tu .. mula2 aku tertanya2 ,, buku sape eik ? then , baru aku perasan buku tu buku aku .. :( aku mula gelabah .. aku turun dari bas di tampin square .. aku terus jalan laju2 ke KC di tingkat satu dengan niat nak beli purse ***o :) dah beli pun !! ;) then , aku lari2 pergi basten .. telefon mak aku .. mintak tolong jemput kat basten .. ouch ! mak aku kat pilah lah pulak .. mak aku kata Encik Izzul yg akan jmput aku .. aku okey je ..

Sekarang dah pun pukul 6.20 .. mane Encik Izzul ni ? perut aku dah berbunyi2 .. badan aku hari ni memang weak gile .. ta tau kenape :( ... then , aku bertekad untuk naik teksi .. aku pun naik ngan pakcik tu .. aku suruh lah die singgah kat bustop tempat buku aku tertinggal tu .. die kate die tambah caj lah .. OKEY ! pakcik .. saya tak kesah ! janji saya dapat buku saya ..

Then , da sampai kat rumah . aku kata kat pakcik tu .."kejap eh , saya pergi ambik duit jap" .. aku pun lari2 masuk dalam bilik nak ambik duit yg ada dalam tabung simpanan aku dan abang aku .. Ouch !! duit tu dah ta de ?? Hilang semuanye .. tinggal not2 yg kecik2 je .. mne yg not2 aku yg besar2 tu ?? Badan aku bertambah lemah .. sedih aku .. series memang aku menangis ! aku menangis bukan sebab aku sedih gile duit tu dah tade .. Kalau duit aku je yg hilang x pe .. ni duit abang aku sekali hilang .. Aish ! walaupun kami redho duit kami hilang . tapi kami tetap sedih .. sebab aku dan abang aku punya agenda masing2 dengan duit tu ..

Selepas itu .. dalam beberapa jam.. badan aku mula panas .. lemah .. bertambah lemah .. dan akhirnya demam ! YE AKU DEMAM ! grr .. Aku baring je kat sofa merun kat ruang tamu rumah aku .. mak aku pun dah balik dari pilah .. bagus lah .. tapi die pun mule berleter sebab duit aku hilang .. aku tunggu saat2 ayah aku balik dari berniage je ni .. bile abah nak balik ni abah ? Akhir nya .. dalam pukul 10.30 malam ayah aku pun balik ..Seronok .. ayah aku tengok aku selubung ... ayah aku rasa dahi aku .. memang tu pun kebiasaan semua org kan? kalau nak tau org tu demam atau x . rasa dahi die .. then , ayah aku tanye .. dah makan ubat ? aku jawab "belom" .. ayah aku pun pergi ke bilik die . die datnag semula ke tempat pembaringan aku tadi .. dan menyuap aku 2 biji panadol .. cehh .. sweet nye :)

Pagi tadi pegi klinik .. doktor tu suruh aku amek darah .. aku pun dengan rela hati ,, pegi amik darah .. aish . kadang2 aku rase klinik/hospital ni da macam dracula lah pulak .. HAHA ,

Ape2 pun .. aku harap aku cepat sembuh .. Ameen ..

dan , pasal duit . aku dah tak kesah sangat dah .. semoga org yg ambil tu dapat balasan yg setimpal .. dan semoga Allah ampuni dosa die dan memberi petunjuk kepada die ..

tak baik bersangka buruk kan ? jadi aku anggap duit tu aku salah letak ..

Taa~

Sabtu, 5 Februari 2011

Sekolah dan Cuti Sekolah .

Kenapa malas sangat ni nak pergi ambil buku dan pen dan buat kerja sekolah ?
Aduh , apa nak jadi lah dengan aku sekarang ni ?
Pemalas ! Yeah aku mengaku aku memang pemalas ..
Haha .. Dah lah kerja sekolah berlambak ..
Aku boleh tak kisah je ~
Sengal !!

Sekarang dah hari Ahad.. Cuti yg Jabatan bagi kat sekolah aku 1 minggu ..
Apa aku buat selama seminggu tu ?? Ouh .. lupa . abg aku masuk wad di PPUM hari isnin sebab nak operation hari Rabu .. Tapi tu tak boleh jadi alasan .. sebab aku bukan jaga abang aku kat wad pun -.-' ..

Jadi , sekarang macam mana ? Kala ni , aku masih menghadap komputer bermukabuku berblog .. Bila kerja sekolah nak siap kalau asyik macam ni ?? Haar .. aku harap aku boleh jadi kelawar malam ni .. dan aku harap tangan aku akan menjadi macam robot juga otak aku secekap otak orang2 pandai . haar .. boleh ke ??

pengajaran nya kat sini ...
:: Jangan tunggu last minute baru nak buat kerja .
:: Jangan nak cari banyak alasan lah ..
:: Lain kali , niat tu kena kuat . baru boleh jadi .

That's all ..

Baibai :)

Khamis, 3 Februari 2011

Glad and Sorrow

Okey !

Malam ni aku sangat gembira .. Boleh dikatakan tadi memang aku senyum tak terkatup lah .. Kenape aku gembira sangat ek ? Oh .. maybe sebab aku berjaya kuatkan hati untuk telefon 'Dia' kot ... 'Dia' tu baek sangat ouh .. kadang aku melted jugak bila mesej ngan die ni .. tapi , cover je lah ==' ... Walaupun sekejap .. cuma 2 minit lebih .. tapi aku sangat gembira lah .. Seronok nya :))

p/s : 'Dia' tu kawan aku okey .. jangan nak fikir lain ..

Kegembiraan aku nampaknye tak dapat dikongsi dengan Faez .. Selalunya Faez dan iela ada untuk dengar kegembiraan aku .. tapi kali ni cuma iela .. Faez dalam masalah ! Ouch ! macam mana nak tolong Faez ni ?? Masalah Faez agak besar ... salah cakap boleh terputus sillaturrahim .. Haa , aku juga terlibat dalam permasalahan ni .. Aduh .. tak elok lah gaduh2 kan .. kenape mesti nak gaduh .. kita kan kene UNITE as one Ummah .. tapi kene org tu suka gaduh2 pulak ... hm biarlah dia .. aku cuma boleh menidakkan dalam hati... kalau aku tegur nanti .. dikatanya aku penyibuk , ustazah dan lain2 ... dan kepada FAEZ ..sabar ye !

:: UNITE as one UMMAH
:: Setiakawan tu penting !

Rabu, 2 Februari 2011

Stand Tall by D-Clique


i can't see how we
leave behind someone in need
won't we heed their final plea
can't we see their hearts still bleed
my back won't turn
justice is the final word
this won't be a dream deffered
emerge from the darkness
ummah rise

see you and i are one in the same
we feel a need to change
don't wanna blame ourselves
for a reckless lifestyle that we're living today
no peace no treaty no conversations
no pride no pity no muslim nation
don't we got a name to protect
realize this we got islam on our back
representing truth
how can we survive it ain't instilled in the youth
steady losing grip of the faith
remove the mask of ignorance and put on a new face
embrace a new change for the better
maybe we can see the day when we all survive together
stand tall, rise up, stand firm, stand up
be proud, unite, look in my eyes and i'll shout it out

i don't wanna see no pain no more in the eyes of innocent people
i don't wanna witness this injustice, hear no, speak no evil
cuz i feel my heart is in my throat
i don't wanna see another fall
i don't wanna take another glance
my people just stand tall
stand tall
stand tall

woah my people just stand tall

i can see the faith and hope in you
the fire in the eyes for the one who cries truth
i can see the pain
i can take the blame
i can see the troubles that we all overcame
now can you see the faith and hope in me
can you feel the fire that is soon to freeze
can you hear the screams
can you feel me breathe
can you see me prayin cuz i'm on my knees
now prayin for the day that we all can live
prayin for the day that i teach my kids
all the right and wrong
i gotta stay strong
say it one more time
my people stand tall
my people just stand tall
woah my people just stand tall

i don't wanna see no pain no more in the eyes of innocent people
i don't wanna witness this injustice, hear no, speak no evil
cuz i feel my heart is in my throat
i don't wanna see another fall
i don't wanna take another glance
my people just stand tall
stand tall
stand tall

woah my people just stand tall
stand tall
stand tall

woah my people just stand tall

i can't see how we
leave behind someone in need
won't we heed their final plea
can't we see their hearts still bleed
my back won't turn
justice is the final word
this won't be a dream deffered
emerge from the darkness
ummah rise

i don't wanna see no pain no more in the eyes of innocent people
i don't wanna witness this injustice, hear no, speak no evil
cuz i feel my heart is in my throat
i don't wanna see another fall
i don't wanna take another glance
my people just stand tall
stand tall
stand tall

woah my people just stand tall
my people just stand tall